Bjørg Marie og Jarl Erik fikk det slik de ville

Bjørg Marie og Jarl Erik

Bjørg Marie og Jarl Erik fikk det slik de ville

Les mer om deres spennende valg 😉

Bjørg Marie Fagerheim er født og oppvokst på Førland i Tysvær, men er nå blitt “byjente” sammen med Jarl Erik Hemmingstad Nilsen fra Haugesund. 

For et år siden kjøpte de seg et bolighus på Gard som var bygd i 1968. Etter litt endringer på planløsningen, nye gulver og maling, er hjemmet tatt i bruk for fremtiden. Jarl Erik kommer fra området, og kan ikkje skryte nok av alt som er i «gåavstand» med havutsikt.

Bjørg Marie jobber som office-manager i Matkanalen
Selvsagt må de som jobber med mat ha et skikkelig kjøkken. Kjøkkenet var det viktigste rommet da vi skulle pusse opp, sier Bjørg Marie. Uten å blunke så mye som en gang med øynene. Skal det bli kveldsmat på Jarl Erik er det bare å lage «jeg er enig lydene». 

Jarl Erik er revisor hos Deloitte og er vant med å grave seg ned i de fleste detaljer. Men det kunne han bare glemme når det var snakk om kjøkkenet. Men det var heller ikke noe problem for han, så lenge han likte de løsningene og forslagene Bjørg Marie elegant la frem for revisjon.

Det startet med Instagram og Pinterest
Bjørg Marie var tidlig klar på hvordan kjøkkenet skulle planlegges og hvordan det skulle se ut. Det er jo ofte greit, for da har man et spor å se etter. Jeg fant et kjøkken med rett farge hos «Nordiska kök» og var også litt i dialog med dem. 

Men de ønsket jo selvsagt først og fremst å handle lokalt. De var på «kikketur» hos flere kjøkkenleverandører i distriktet, uten helt å finne den perfekte fargen på frontene. Fikk etter hvert et tips om at Knapphus Kjøkkensenter produserte sine egne kjøkken, og helt sikkert kunne skreddersy Bjørg Maries og Jarl Erik sine behov. Ja. Da var det bare å ta turen til Knapphus da. Ikke helt på landet for en som er født og oppvokst på Førland.

Kjøkken

Er et mørkt eikekjøkken det riktige for fremtiden?
Helt i starten var de innom tanken på å få for noe “lyst og safe”, men slo det fort fra seg. Eik er jo også tidløst, og de har planer om å slå seg til ro i dette huset.

Begge er svært fornøyde med fargevalget. Varmt og koselig. Spesielt dette med omramming rundt skuffene var viktig for Bjørg Marie. Knapphus Kjøkkensenter lager «det ingen skulle tro», og hele kjøkkenet er spesialtilpasset bredder og høyder for å få utnyttet hele rommet og få alt i symmetri.

Øy

Øy gir kontakt mellom gjester og kokken
Det var tidlig planlagt hvor spisebordet skulle stå. Da var det viktig at koketoppen på øyen ble plassert slik at kokken og gjestene fikk optimal kontakt. Og det har de fått. Selv om det også er bra å ha en vegg som delvis skiller kjøkkenet fra sofakroken. Da kan vi rote litt uten av vi ser det hele tiden, smiler Bjørg Marie. At benkeplaten ble av stein er det Jarl Erik som var mest for. Lett å rengjøre og fin å se på. (for egen regning vil skribenten påpeke at vi mener benkeplaten)

Benkeplaten er av stein
Der var det Jarl Erik som var den som var tydeligst. Lett å rengjøre og fint å se på. Quooker var de begge enige om. Det er jo helt «nice» som Jarl Erik sier det å få boblevann, kokende vann, filtrert isvann og vanlig vann ut av samme «tuten». Svært bra til rengjøring av skjærefjøler, kniver og mye annet er den også med sitt kokende vann.

1 stekeovn med damp og en med micro er også svært nyttig ved større selskap. Og for det som liker godt å lage god mat. God benkeplass var en selvfølge, og det har de fått. Planlimt vask gjør at det blir lett å holde benken ren. At alle hvitevarene er utstyrt med wifi og kan styres med apper gjør heller ingenting. Da kan en f.eks. i disse tider sette på oppvaskmaskinen når strømmen er billigst. Men hvem setter alt inn i oppvaskmaskinen? Ja det varierer nok fra hjem til hjem.

Cooker

Kommer ikke på noe vi har glemt
Er bare generelt kjempefornøyd både med fargene, løsningene og alt sier Bjørg Marie. Akkurat rett «varme» i fargene. Det har vært en travel periode for kjæresteparet med mye jobb og oppussing ellers i huset. 

Men de siste ukene har Bjørg Marie hatt mye glede av matlagingen på det flotte kjøkkenet, og en sjelden gang Jarl Erik, ler Bjørg Marie.

Når vi spør om det er noe hun “mangler” svarer hun at hun kanskje kunne hatt et kombi kjøl- og frys slik at jeg hadde en plass til bærene som skal i smoothien, men jeg får heller ta den lange veien ned til fryseren i kjelleren, smiler hun.

Matlaging

Matlaging er i vinden
Da er det selvsagt stor stas med et kjøkken som både ser bra ut, fungerer optimalt og er kjekt å komme hjem til. Det blir mye god mat og gode opplevelser av slikt. Bjørg Marie og Jarl Erik har fått seg et sosialt kjøkken som virkelig leverer på alle plan. Vi på Knapphus Kjøkkensenter gleder oss stort over å bli valgt, og enda mer over at begge er så fornøyde.

Barkrakkene rundt øyen, led-lyset under øyen, xl-skuffer og mye annet krydder er «stas». Og ikke at vi har noe med det, men skulle det komme småfolk i huset blir kjøkkenet et samlingssted som vil bygge sterke minner og godt samhold i hele familien. Takk for at dere stilte opp – og lykke til med alt dere skal «bake» 🙂